AmCham Moldova s-a adresat Ministerului Justiției în legătură cu modalitatea de implementare a Convenției de la Haga privind acordurile de alegere a forului

  • 24.04.2024

AmCham Moldova s-a adresat Ministerului Justiției în legătură cu modalitatea de implementare a Convenției de la Haga privind acordurile de alegere a forului

AmCham Moldova s-a adresat Ministerului Justiției și a prezentat opinia sa critică  în legătură cu unele prevederi ale Legii nr. 30/2024 pentru modificarea Codului de procedură civilă al Republicii Moldova și a unei posibile transpuneri eronate a Convenției de la Haga privind acordurile de alegere a forului.

În scrisoarea de poziție, Asociația a indicat mai multe aspecte problematice admise în lege și solicită întreprinderea unor măsuri prompte pentru redresarea lor.

Scrisoarea de poziție poate fi accesată la următorul LINK.

Pentru mai multe informații vă rugăm să îl contactați pe Victor Baciu, la următoarea adresă de email: victorbaciu@amcham.md.

__________________________________________________________________________________________________________________

AmCham Moldova has directly addressed the Ministry of Justice, presenting a critical opinion on specific provisions of Law no. 30/2024 amending the Civil Procedure Code of the Republic of Moldova. It has also raised concerns about a potential erroneous transposition of the Hague Convention on Choice of Court Agreements.

In the position paper, the Association indicated several problematic aspects admitted in the law and requested prompt measures to solve them.

The position paper can be accessed at the following LINK.

For more information, please contact Victor Baciu at the following email address: victorbaciu@amcham.md

 

Latest Advocacy on the Go