Propuneri pe marginea proiectului de modificare a Hotărârii Guvernului nr. 690/2018 pentru aprobarea Regulamentului privind desfășurarea licitațiilor pentru oferirea statutului de producător eligibil

  • 02.04.2024

În contextul consultărilor publice suplimentare asupra proiectului Hotărârii Guvernului privind aprobarea proiectului de modificare a Hotărârii Guvernului nr. 690/2018 pentru aprobarea Regulamentului privind desfășurarea licitațiilor pentru oferirea statutului de producător eligibil (număr unic 1070/MEn/2023), AmCham Moldova și-a exprimat îngrijorarea în privința modificărilor propuse de autori privind oferirea posibilității de a participa la licitație oricărei persoane neînregistrate în Republica Moldova, fără a avea vreun proiect dezvoltat, prin prezentarea unei „foi de parcurs”.

Prin modificările propuse se aduce atingere principiului legalității și predictibilității, cu riscul de a fi afectată imaginea Republicii Moldova în calitate de destinație de investiții pe termen lung. Totodată, confuzia aplicării criteriilor de adjudecare va genera contestații din partea participanților la licitație, fapt care va avea drept finalitate blocarea construcției unor capacitați noi de generare a energiei electrice în Republica Moldova pe un termen nedeterminat.

Scrisoarea de poziție poate fi accesată AICI

Pentru mai multe informații vă rugăm să îl contactați pe Vasile Stepanuc - vasilestepanuc@amcham.md.

 

 

 

Latest Advocacy on the Go