AmCham și-a prezentat pozitia pe politica fiscală și vamală 2024

  • 13.06.2023

AmCham Moldova a prezentat, pe data de 13 iunie, scrisoarea de poziție aferentă proiectului Hotărârii Guvernului ce vizează politica fiscală și vamală pentru anul 2024, remisă în adresa Ministerului Finanțelor.

Întâi de toate, apreciem pozitiv respectarea calendarului stabilit în legea privind finanțele publice și transparență bugetară pentru elaborarea proiectului de politică fiscală și vamală pentru anul 2024, cât și includerea unor inițiative pe care mediul de afaceri le promova de mai mult timp.

AmCham a participat activ la consultarea publică a proiectului și la ședințele de lucru pe platforma Ministerului Finanțelor.

Scrisoarea de poziție conține propuneri punctuale pe proiect, precum și propuneri suplimentare extrem de importante pentru mediul de afaceri, AmCham, insistând, inter alia, pe necesitatea elaborării și includerii prevederilor aferente comerțului electronic, inițiativelor de stimulare a investițiilor, a economiei verzi și a creșterii economice per ansamblu cât și necesitatea elaborării cadrului normativ aferent prețurilor de transfer pentru asigurarea predictibilității și celorlalte principii de impunere prevăzute în Codul fiscal.

Documentul integral poate fi consultat aici.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să îl contactați pe Mihai Burunciuc (mihaiburunciuc@amcham.md), Policy Manager AmCham.

Latest Advocacy on the Go