Munca la distanță – munca din orice loc. Adaptarea la noile realități și asigurarea securității informațiilor

  • 10.09.2020

Utilizarea muncii la distanță a devenit în prezent o măsură normală pentru angajatori și salariați în contextul în care regulile de distanțare socială trebuie respectate. Schimbarea fizică a locului de muncă a intervenit brusc, în faza inițială a pandemiei de Covid-19. Astfel, salariații și angajatorii nu au avut timp să analizeze riscurile la care se expun din perspectiva muncii la distanță, protecției sănătății și securității muncii, protecției sau securității informațiilor. 

În Republica Moldova, munca la distanță a fost expres reglementată de Codul Muncii începând cu 26 mai 2020 prin Legea nr. 69 cu privire la instituirea unor măsuri pe perioada stării de urgență în sănătate publică și modificarea unor acte normative. Până la această dată, legislația Republicii Moldova conținea doar norme cu privire la munca la domiciliu. Astfel, în prezent, legislația muncii permite angajatorilor și salariaților să opteze pentru mai multe modalități de îndeplinire a muncii la distanță.

Articolul integral poate fi accesat aici
 

PricewaterhouseCoopers (PwC) Moldova
PricewaterhouseCoopers (PwC) Moldova

PwC helps organisations and individuals create the value they’re looking for. We’re a network of firms in 157 countries with more than 208,000 people who are committed to delivering quality in assurance, tax and advisory services. This network structure provides PwC member firms with the flexibility to operate simultaneously as local businesses, but also on a global scale, creating a platform through which member firms share knowledge, skills and resources and delivery services of consistently high quality to international and local clients. PwC started operations in Moldova in 1996. It has continuously expanded the scope of its services and currently offers a full range of professional services to both international and Moldovan enterprises. Overseen by 16 partners and employing over 600 specialists and support staff, PwC operates in Romania and Moldova from a network of four offices in Bucharest, Timisoara, Cluj-Napoca, Constanta and Chisinau.

Latest Members & Partners News