Mariusz Gaca, vicepresedinte Orange Polonia este noul CEO Orange Moldova

  • 21.07.2020

Pe 21 iulie, Mariusz Gaca,Vicepreşedinte Orange Polonia, responsabil de piaţa consumatorilor B2C a acceptat oferta Grupului Orange pentru a deveni Director General Orange Moldova din 1 noiembrie 2020.

Ramon Fernandez, Director adjunct al Orange Group responsabil de Europa și membru al Consiliului de Supraveghere al Orange Polonia a declarat: „Sunt foarte mulțumit că Mariusz Gacă a acceptat oferta de a deveni CEO al Orange Moldova. Aceasta este o recunoaștere clară a abilităților manageriale ale lui Mariusz și a rolului său important în transformarea cu succes a operațiunilor poloneze din ultimii ani. Moldova este o piață importantă și foarte inovatoare în cadrul amprentei Orange și sunt sigur că Mariusz în calitate de CEO va aduce noi experiențe și abilități în echipă. Îi doresc tot ce este mai bun în noul său rol. ”

 

Cu o experienţă vastă de peste 20 de ani la Orange Polonia, Mariusz Gaca a deţinut în ultimii 11 ani mai multe funcții de conducere, inclusiv a fost responsabil pentru segmentul Bussiness şi Mass Market. De asemenea a lansat cu succes oferte majore, inovatoare, precum Orange Love și Orange Flex în Polonia. Mariusz Gaca este și președintele Comitetului de etică al Orange Polonia. Din noiembrie 2013 a fost vicepreședintele consiliului de administrație pentru segmentul de afaceri. Din 2011, este membru al Coaliției președinților - voluntari, implicându-se activ în activități de voluntariat și promovând principiile responsabilității sociale corporative.

Și-a început cariera profesională în Grupul Elektrim, unde în 1995-2000 a co-creat planurile de afaceri ale operatorilor de telecomunicații locale. Din 2001, a lucrat în grupul TP (Telekomunikacja Polska) în calitate de director al departamentului multimedia și a fost responsabil de dezvoltarea ofertei de acces la internet pentru piața de vânzare cu amănuntul. În 2005-2009 a fost responsabil pentru piața de afaceri a grupului TP. Din 2009, a fost directorul executiv al grupului TP în domeniul vânzărilor și serviciilor pentru clienți și președintele consiliului de administrație al PTK Centertel (operatorul mobil al grupului TP), pe care l-a deținut până la fuziunea PTK Centertel cu TP.

Este absolvent al Universității de Tehnologie și Agricultură din Bydgoszcz și al Universității din Varșovia, deține de asemenea diplome de MBA de la Universitatea Illinois din Urbana Champaign și AMP de la INSEAD.

Acesta va prelua poziția de CEO Orange Moldova după ce Julien Ducarroz a fost numit în funcţia de Director General Orange Polonia

Orange Moldova
Orange Moldova

Orange Moldova is part of Orange Group, one of the world leaders in telecommunications services, with its headquarter in Paris, France. In Moldova, the company started its activity in October 1998, with the trademark Voxtel, and, as a result of re-branding, on April 2, 2007, it became Orange Moldova. Currently, the company is the no.1 operator on the telecommunication market in Moldova, it counts over 2.6 million customers. Orange owns the largest 3G+ and 4G+ networks, at the highest speeds up to 300 Mbps. Orange Moldova network was internationally certified by a German company as "Best in test" in Moldova. The services of the company can be accessed within the entire territory of the country, via its network of over 3600 sales points. Also, its customers can benefit from support of the no.1 operator in innovations by launching two international premiers: HD Voice and HD Voice International. In 2014, Orange Moldova was again certified with 4 ISO standards. Thus, Orange Moldova became the first and the only company in the field of telecommunications in our country which has 4 international ISO certificates for the management of quality, environment, informational security. In 2016, for the third consecutive time, Orange Moldova received certificates for Top Employer in Moldova and in Europe. Orange Group also received the worldwide certification "Top Employer Global 2016" for the very first time. These certificates are only offered to companies which apply high quality standards in offering excellent work conditions to its employees. Orange Moldova is a socially responsible operator, a statue reconfirmed also by the activity of the Foundation with the same name in our country. From its launching, OMF has implemented over 50 social projects in different fields, with around 200 thousand people benefiting from them.

Latest Members & Partners News