• 12.11.2013

Confederaţia Naţională a Patronatului din Moldova (CNPM) organizează Forumul oamenilor de afaceri la 12 noiembrie curent. În cadrul evenimentului vor fi prezentate rezultatele studiului „Constrângeri majore asupra mediului de afaceri din Republica Moldova” şi vor fi propuse politici pentru depăşirea problemelor, transmite IPN.

La forum vor participa Dragan Radic, senior specialist în activităţi patronale al Organizaţiei Internaţionale a Muncii, oficiul regional Budapesta, Jean-Marie Standaert, reprezentant al Programului Olandez de Cooperare Patronală – DECP. De asemenea, invitaţi vor fi reprezentanţi ai Preşedinţiei, Parlamentului şi Guvernului, ai misiunilor diplomatice acreditate la Chişinău, ale statelor care investesc în ţară, dar şi ale celor cu potenţial de investire.

În cadrul forumului vor fi prezentate rezultatele studiului realizat de Expert-Grup la solicitarea CNPM – „Constrângeri majore asupra mediului de afaceri din Republica Moldova”, iar reprezentanţii patronilor din diferite ramuri vor comunica despre problemele majore cu care se confruntă business-ul în Moldova.

Participanţii la forum vor adopta o Rezoluţie comună, după care vor vota pentru un proiect al Acordului de colaborare între oamenii de afaceri şi Guvern elaborat cu scopul de a depăşi obstacolele care stagnează dezvoltarea mediului de afaceri.