Termeni de Referinţă pentru acordarea titlului de Operator Alimentar Responsabil în cadrul concursului anual „Promovăm Siguranța Alimentară”

  • 22.05.2015

Prezentare generală

Fundaţia Est – Europeană (FEE) în parteneriat cu Fundaţia „Eurasia Partnership” din Georgia, cu suportul Uniunii Europene realizează în perioada 2013 – 2015 Proiectul ”Armonizarea politicilor în domeniul sanitar ale Republicii Moldova şi Georgiei cu cele din Uniunea Europeană”. Proiectul este co-finanțat de Guvernul Suediei și Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei.
Acțiunea are scopul de a contribui la îmbunătățirea condițiilor socio-economice pentru cetățenii din Moldova și Georgia prin susținerea convergenței transparente la politicile UE în domeniul sanitar și fito-sanitar (SFS). În cadrul inițiativei se vor depune eforturi pentru a spori înțelegerea de către părțile interesate a necesităţii aderării la standardele sanitare și fito-sanitare și pentru a contribui la îmbunătățirea legislației privind siguranța alimentară în ambele țări. Pentru a atinge obiectivele planificate, Fundația Est – Europeană și partenerii săi vor aborda actorii societății civile, autorități publice, consumatori și operatori alimentari, pentru a spori capacitățile acestora în domeniul sanitar și fito-sanitar și pentru a stimula o mai bună cooperare între grupurile țintă. Acestea vor rezulta în consumatori activi și informați, operatori de produse alimentare mai competitive, și cadru legal național privind securitatea alimentară aproximat la standardele UE.
Pentru a încuraja operatorii din domeniul alimentar să fie responsabili, să respecte standardele de siguranță alimentară, de etichetare şi drepturile consumătorului, FEE organizează concursul anual „Promovăm Siguranța Alimentară” pentru selectarea Operatorilor Alimentari Responsabili.

Avantaje:
Antreprenorii-participanţi la concurs vor beneficia de trei inspecții și analize de laborator gratuite organizate la companie de către inspectori independenți contractați de Fundație. Ca rezultat, fiecare participant al concursului va beneficia gratuit de recomandări ale experților în siguranța alimentelor cu privire la modul de organizare a procesului de producție sau comerț. Aceasta le va permite să fie mai bine pregătiți pentru controlul de stat. Concursul va avea loc în perioada iunie-decembrie 2015. Câștigătorul va fi anunţat în cadrul Galei Festive „Producătorul Anului”organizată în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie din RM.

Obiectivul

Obiectivul concursului este de a identifica companiile care operează în domeniul alimentar în mod responsabil, ținând cont de interesele și drepturile consumatorului. Titlul va fi acordat participantului la concurs, care va demonstra cele mai bune rezultate în îndeplinirea cerințelor de siguranță alimentară, de standardizare și de etichetare.

Pentru mai multe informaţii accesaţi aici. Declaraţia poate fi accesată aici.

 

Latest Members & Partners News