ro   en
phone icon+373 22 211 781

Noutăți și Evenimente

separator


Curtea de Arbitraj Comercial Internațional din Chișinău - lansată de AmCham Moldova

 Curtea de Arbitraj Comercial Internațional din Chișinău (Curtea de Arbitraj), înființată la mijlocul lunii august 2016, astăzi și-a ales membrii Comitetului de Conducere.

Astfel, Președintele Curții de Arbitraj a fost ales Roger Gladei, avocat specializat în dreptul comercial, bănci și finanțe (Gladei & Partners), și membru al Consiliului Director al AmCham Moldova, iar în calitate de Vicepreședinte - Octavian Cazac, doctor în drept (Țurcan Cazac). Alți membri care formează Comitetul de Conducere, sunt Charles Vernon (Vernon | David & Associate), Iurkovski Vladimir (Schoenherr Attorneys at Law) și Chicu Marin (Orange Moldova).

„Întreprinzătorii, atât locali cât și străini, au nevoie de un for de soluționare a litigiilor, în care să vină din încredere și nu din obligație. În cei 10 ani de activitate AmCham Moldova și-a câștigat nu doar încrederea comunității de afaceri și a instituțiilor statului, dar și o reputație ireproșabilă. Acest fapt avantajează Curtea de Arbitraj nou-creată și ne dă speranța că putem crea o platformă alternativă reală de soluționare a litigiilor, contribuind astfel și la reformarea justiției, protecția reală a proprietății și însănătoșirea climatului investițional.”, spune Roger Gladei, Președintele Curții de Arbitraj Comercial Internațional din Chișinău de pe lângă AmCham Moldova.


separator