News


AmCham

Members Spotlight

Current number of members134

AmCham susține anularea scrisorilor AGEPI privind interpretarea art. 26 alin. (3) al Legii privind dreptul de autor şi drepturile conexe

September 14, 2017

Mai mulţi importatori şi distribuitori de echipamente de comunicaţii din Republica Moldova au primit recent cereri prealabile sau cereri de chemare în judecată din partea unei organizaţii de gestiune colectivă a drepturilor de autor, care le solicită achitarea unor sume enorme pentru importul şi distribuţia echipamentelor de comunicaţii (cel puţin 3% din venituri), inclusiv retroactiv, precum şi compensarea prejudiciului moral în valoare de milioane de euro.

În acest context, pentru a pune capăt acţiunilor abuzive ale organizaţiilor de gestiune colectivă şi asigura un cadru constructiv pentru consultările privind modificarea Legii nr. 139/2010, AmCham și ATIC solicită insistent şi repetat anularea scrisorilor în cauză sau emiterea unei alte scrisori prin care AGEPI să declare că AGEPI nu este abilitată să interpreteze legea şi că scrisorile sale nr. 156 din 03 februarie 2017 și nr. 554 din 03 martie 2017 doar cuprind punctul de vedere al AGEPI cu privire la interpretarea unei legi şi nu produc efecte juridice.

Accesați textul integral


2019 AmCham General Sponsors

FinComBank MAIB NCH SEBO