News


AmCham

Members Spotlight

Current number of members134

Implementarea bunelor practici de promovare a medicamentelor în atenția AmCham

April 25, 2016

În urma recomandărilor exprimate în cadrul mesei rotunde, desfășurate la 26 februarie 2016, la care, alături de membrii AmCham și APIM, au participat reprezentanții Ministerului Sănătății, Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, instituțiilor medico-sanitare publice și Asociației Medicilor de Familie, Camera de Comerţ Americană din Moldova a transmis Ministerului Sănătăţii textul actualizat al Regulamentului privind promovarea medicamentelor de uz uman destinată persoanelor calificate să le prescrie sau să le elibereze.

Prin actul normativ propus se urmărește implementarea bunelor practici de promovare a medicamentelor, pentru a evita folosirea instrumentelor considerate neetice îndreptate spre influențarea actului medical cu scopul de a spori vânzările anumitor produse. 

Este de menționat că elaborarea unui regulament cu privire la promovarea şi publicitatea medicamentelor a fost inclusă în calitate de prioritate în Capitolul VIII al Planului de Acțiuni pe anul 2016, pentru soluționarea unor probleme identificate în domeniul medicamentului și activității farmaceutice, aprobat prin Dispoziția Prim-ministrului nr. 29-d din 10.03.2016.

 

Pentru mai multe detalii, accesați aici Regulamentul


2019 AmCham General Sponsors

FinComBank MAIB NCH SEBO