News


AmCham

Members Spotlight

Current number of members134

Comentariile AmCham asupra proiectului Legii privind substanțele chimice

April 13, 2016

AmCham şi-a expus comentariile asupra proiectului Legii privind substanțele chimice, printr-o scrisoare adresată Ministerului Mediului. Aceasta conține un set de recomandări formulate în privința proiectului, bazându-se pe actele comunitare în domeniu, în principal pe Regulamentul (CE) nr. 1907/2006 al Parlamentului European și al Consiliului European din 18 decembrie 2006.

Comentariile țin cont de necesitatea stabilirii unui echilibru între sarcina administrativă plasată asupra mediului de afaceri și scopurile urmărite prin restricții. AmCham Moldova salută inițiativa și eforturile Ministerului de resort în elaborarea proiectului de lege ce va reglementa întregul spectru de operațiuni de gestionare a substanțelor chimice, în particular condițiile plasării pe piață și utilizării acestora.

În acest sens, comentariile expuse de AmCham vizează substituirea şi completarea legii cu anumite noţiuni, evitarea suprapunerilor de reglementare, dar şi optimizarea proceselor de plasare a substanțelor chimice pe piață.

Expunerile AmCham faţă de proiectul acestei legi au scopul de a îmbunătăţi legislaţia în domeniu.

Citiți Scrisoarea integral

 


2019 AmCham General Sponsors

FinComBank MAIB NCH SEBO