News


AmCham

Members Spotlight

Current number of members131

”1000 de moldoveni care și-au îndeplinit visul American” suport în editarea cărții

June 27, 2019

Se creează o carte despre oamenii din Moldova, care s-au realizat în SUA în ultimii 150 ani. Sunt examinate biografiile și descendenților lor, care se autoidentifică cu sângele basarabean. Sunt 3 categorii de persoane - native, descendenți de gradul I (copiii) și descendenți de gradul II (nepoții).Cartea are ca scop prezentarea unui parteneriat neîntrerupt între SUA și Republica Moldova pe parcursul ultimilor 150 ani.
Acest mesaj este destinat companiilor cointeresate în creearea astfel de cărți. Aceeași autori au editat Cartea de Aur a Basarabiei și a Republicii Moldova, care a devenit cea mai bună cercetare științifică a anului 2016 în cadrul Science Slam, sub egida Academiei de Științe a Moldovei.

Pentru orice detalii, contactați pe Denis Roșca, +37368 680 112.Cartea are circa 1000 persoane ce s-au realizat practic în toate domeniile:

- fondatorii Paramount Pictures și Universal Pictures
- circa 40 persoane de la Hollywood
- 3 descendenți care au luat Premiul Nobel
- 6 descendenți care au luat Premiul Oscar
- 4 persoane care au lucrat la NASA
- 8 persoane ce au avut funcții la Casa Albă
- peste 50 de persoane din sistemul financiar-bancar, cu funcții de top. Elena Dobinda a fost responsabila de audit la Goldman Sachs.
- circa 100 profesori la universitățile de top din SUA
- cercetători, miliardari, oameni de artă, manageri în cadrul corporațiilor, economiști, ingineri, arhitecți, specialiști IT, designeri, jurnaliști, militari, angajați ai administrațiilor publice locale și centrale, medici, etc.


2019 AmCham General Sponsors

FinComBank MAIB NCH SEBO