News


AmCham

Members Spotlight

Current number of members131

Propuneri privind modificarea cadrului normativ în domeniul achizițiilor publice de medicamente

February 19, 2018

La 19 februarie, AmCham a expediat propuneri repetate pentru modificarea clauzelor Contractului-model de achiziții publice de medicamente, alte produse de uz medical și dispozitive medicale, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1128/2016.

În particular, s-a accentuat că valoarea penalității stabilite pentru neexecutarea în termen a obligației de plată de către Centrul pentru achiziții publice centralizate în sănătate (CAPCS) este de 10 ori mai mică în comparație cu penalitatea fixată pentru întârzierile admise de operatorii economici. Această situație indică asupra necesității de restabilire a echilibrului și egalității în relațiile contractuale dintre furnizori și CAPCS.

Totodată, au fost înaintate propuneri cu privire la reglementarea unei perioade minime de timp între momentul încheierii contractului și termenul stabilit pentru livrare, precum și prezentarea, la momentul încheierii contractului, a unui grafic estimativ de livrare pe parcursul anului, întru prevenirea situațiilor în care termenele pentru livrarea bunurilor sunt restrânse și, respectiv, riscul survenirii întârzierilor este înalt.

Pentru mai multe informații contactați pe Elena Popic, Coordonatorul Comitetului, la elenapopic@amcham.md


2019 AmCham General Sponsors

FinComBank MAIB NCH SEBO