News


AmCham

Members Spotlight

Current number of members131

AmCham solicită publicarea listei maladiilor prioritare pentru sistemul public de compensare a medicamentelor

April 5, 2018

La 5 aprilie, AmCham a adresat Companiei Naționale de Asigurări în Medicină o scrisoare prin care s-a solicitat aprobarea și publicarea maladiilor prioritare și grupurilor terapeutice în cadrul acestor maladii, care necesită a fi evaluate în scopul includerii spre compensare din fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală, potrivit pct. 28 sbpct. 11) din Regulamentul privind mecanismul de includere a medicamentelor pentru compensare din fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală.

Pentru anul 2018, lista maladiilor prioritare nu a fost publicată până în prezent, contrar prevederilor legale privind stabilirea și aprobarea maladiilor prioritare în termen de până la 1 aprilie a anului de gestiune.

Stabilirea în termen a maladiilor prioritare este necesară pentru inițierea de către companiile farmaceutice a procesului de pregătire și depunere a dosarelor pentru includerea medicamentelor în lista celor compensate din fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală. În caz contrar, există riscul de depășire a termenului de 1 iulie a anului de gestiune stabilit pentru prezentarea cererilor și dosarelor, precum și a termenului legal pentru evaluarea solicitărilor depuse.  

Pentru mai multe informații contactați pe Elena Popic, Coordonatorul Comitetului, la elenapopic@amcham.md


2019 AmCham General Sponsors

FinComBank MAIB NCH SEBO